Een kant-en-klare raamtuin te koop op Kickstarter

kickstarter - raamtuin met lachende vrouwTot 7 december kun je een volledige raamtuin kopen op de crowdfunding website Kickstarter. Inclusief verzendkosten vanuit de USA. Alleen de aquariumpomp moet je er zelf nog even bijkopen bij de dierenspecialzaak.  Met de huidige wisselkoers is dat ‘slechts’ 125 euro en dan heb je echt een state-of-the art raamtuin, die in 10 minuten in elkaar te zetten is.

Het idee achter deze design raamtuin komt van de oprichter van windowfarms.org. Meer dan 22.000 leden praten op deze windowfarming community website over het wel en wee van hun raamtuin, wisselen ideeën uit en geven elkaar tips. Middels het project op Kickstarter is de raamtuin voor iedereen te koop voor een iets lager tarief dan normaal en tegelijk is het een goede marketing voor mensen die het concept van de raamtuin nog niet kennen. Kickstarter is een betrouwbare en veel gehypte site waarop jonge ontwerpers het met steun van het volk voor elkaar hebben gekregen hun ontwerp, dienst, film of andere kunstuiting gefinancierd te krijgen door de massa.

UPDATE: op 6 december 2011 is er met 40 uur nog te gaan inmiddels ruim 210.00 dollar toegezegd en dat is ruim vier keer zoveel voor dit project dan dat er nodig was. Een groot succes !


Volgens de uitgebreide beschrijving van het project zitten er tal van voordelen aan een raamtuin:

The new Windowfarms systems are made from environmentally friendly plastic and wire. The new design allows us to offer Windowfarms at a greatly reduced price, down from $249. It just snaps together, decreasing the assembly time from a full day to about ten minutes.

We are so excited about this simplified and lower cost option because it will allow us to include people in the windowfarms movement who just want to focus on the growing part. We believe in the power of our community to change the way that people grow and eat food.

kickstarter - raamtuin in elkaar gezet overzicht

De eenkoloms versie van de hangende raamtuin bevat dus geen pomp (deze kost iets van 20 euro volgens de projectbeschrijving) maar wel alle andere dingen behalve de daadwerkelijke plantjes.

Mocht je er een kopen, dan heb je wel even geduld nodig. De verwachte verzending is pas gepland in maart 2012. Wel leuk om te geven aan je partner, vrienden of andere collega’s dus met Sinterklaas of kerst, maar je moet er dan wel even zelf een leuke surprise bij maken… of alvast een waterpomp erbij kopen zodat je die alvast kunt geven.

Update: Blijkbaar was verzenden buiten de US moeilijker dan gedacht voor de makers van deze raamtuin… er zijn flink wat klachten van mensen die de Raamtuin nooit ontvangen hebben en ook geen refund! Geen aanrader dus, beter maak je zelf een raamtuin.

kickstarter - raamtuin onderdelen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *