Een retro raamtuin…uit 1973

Vorige week had ik mijn moeder aan de telefoon, die net had ontdekt dat ik naast op tuinenbalkon.nl ook op raamtuin.nl artikelen schrijf over raamtuinen. Toen ze het artikel zag over de kant-en-klare raamtuin herinnerde ze zich direct dat zij vroeger eigenlijk ook al een raamtuin had, en daar had ze nog wel een foto van. Zie hier de raamtuin uit 1973, met een beschrijving erbij van mijn moeder. Mijn opa heeft de raamtuin voor haar gemaakt, met gaatjes onderin de houten planken als drainagesysteem. Niets nieuws dus een raamtuin, maar juist heel erg retro!

Hier is dan de foto, die ik in 1973 heb gemaakt van mijn raamtuintje in mijn flat in Uden. De poes, die mijn papyrusplant adoreerde, heette Streepje.
De cactusjes op de planken waren in die tijd de grote mode en behoefden weinig zorg om het toch goed te doen. Ideaal voor een werkende vrouw nietwaar?

 

Heb jij ook nog vintage foto’s van je raamtuin of andere retro oplossingen voor stadstuin of balkon? Neem contact met ons op en wie weet plaatsen we jouw foto ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>