Over ons

Raamtuin.nl gaat geheel over verticaal tuineren in het raamkozijn. In Amerika noemen ze het “urban windown farming”, ofwel de stads-raamtuin-boerderij. Selma wilde ook zo’n verticale tuin in haar huis zonder tuin en besloot haar eigen ervaringen vast te leggen op dit blog. Na haar verhuizing in 2010 aar een huis met tuin heeft ze de site niet meer geupdate, maar dat gaat veranderen.

Wij  – Mathieu en Olaf – hebben de site van Selma overgenomen en gaan verder op deze site met tips voor en over raamtuinen en window farming, nieuws, ideeen en achtergronden. Een artikel over raamtuinen bracht ze op raamtuin.nl en de rest is geschiedenis, met dank aan Selma.

Naast deze site hebben Mathieu en Olaf zich samen gestort op het enthousiastmeren van vrienden, famile en alle stadsmensen door te schrijven over “groen in de stad” in bredere zin. Ze schrijven hierover op www.tuinenbalkon.nl en na de initiele verrassing over de leuke feedback die ze hierop kregen hebben ze besloten om hun hobby serieus aan te pakken.

De plannen voor raamtuin.nl lopen op dit moment samen met het werken aan Tuin & Balkon, dus nog even een klein beetje geduld. Het lijkt ons heel leuk om jullie binnenkort de kans te geven ook fotos van je raamtuin te delen op deze site en tips uit te wisselen met andere enthousisate raamtuin tuiniers. Heb je leuke ideeen voor de site en/of wil je misschen zelfs meeschrijven of meewerken, stuur ons dan even een mailtje op info@raamtuin.nl of gebruik het contactformulier

Mathieu en Olaf