De woontrend die hier is om te blijven

Je ziet het tegenwoordig op veel plekken: de Bohemien woontrend. Bohemien is gericht op aardse tinten, natuurlijke materialen gecombineerd met zachte kleuren. Daarnaast mixt de Bohemien woontrend verschillende structuren. Om de meer natuurlijke vibe over te brengen kun je bijvoorbeeld je muur opnieuw laten stuken om structuur aan te brengen die overeenkomt met een natuurlijke zandstenen wand. Hoewel je de rest van de make-over volledig zelf kunt doen, is stuken iets wat je beter aan een professional over kunt laten. Een stukadoor Almere of in elke andere woonplaats kun je vinden op Trustoo.

Bohemien kleuren

De Bohemien woonstijl staat erom bekend dat het warme aardetinten zoals terracotta of zandbeige combineert met diepe tinten als aquablauw, smaragdgroen en rood- en oranjetinten. Houd in gedachten dat de aardetinten centraal staan, zodat je niet overweldigd raakt met de felle kleuren. Mocht je niet van felle kleuren houden, kun je de Bohemien aardetenten ook combineren met pastelkleuren, zoals zalmroze, mintgroen of crème. Dit biedt meer balans in je kleurenpalet.

Bohemien meubels

De meubelkeuze voor de Bohemien woontrend bestaat vaak uit laagzittende, comfortabele opties. Denk aan vloerkussens, poefs en lage bankjes. Net als bij de kleuren is ook hier weer een mix-en-match mogelijk door bijvoorbeeld materialen als rotan of hergebruikt hout te kiezen, gecombineerd met vintage en antieke meubels. Laat je fantasie de vrije loop, maar houd altijd de natuurlijke materialen en lichte tinten in gedachten.

Bohemien aankleding

De finishing touch zit hem in de accessoires. Ook hier kun je mixen en matchen. De Bohemien woontrend focust zich op een mix van kleuren, texturen en culturele invloeden. Heb je ervoor gekozen om je wandkleuren en meubels basic te houden? Dan kun je met je accessoires all in gaan. Denk aan handgemaakte macramé wandhangers. Die kun je overigens makkelijk zelf maken. Of misschien heb jij wel een super tof oosters tapijt gevonden. Leg hem onder je rotan tafeltje of hang hem aan de muur. Vergeet ook de planten niet. Planten brengen de natuur nog meer naar binnen. Kies grote planten en zet ze in gevlochten manden, en zet hier kleine of middelgrote plantjes bij in een Marokkaans geïnspireerd potje. Het kan zo gek als je zelf wilt. Heb je toch nog het idee dat er iets mist? Ga dan op zoek naar leuke kussentjes en dekentjes om nog wat warmte toe te voegen aan je interieur.

Je interieur veranderen hoort een leuk proces te zijn. Geniet van de mogelijkheden binnen de bohemien woontrend, maar zorg wel dat je balans bereikt in je kleuren en materialen. Het doel is om een rustgevende oase in je huis te creëren.