Is douglas hout handig voor een schuur?

Het maken van een schuur vergt inzicht en creativiteit. Een schuur wordt doorgaans gebruikt om gereedschappen op te bergen. Het is altijd leuk als je deze op een overzichtelijke manier samenstelt. Op die manier kun je je gereedschappen binnen een oogwenk  vinden. Bedenk je maar dat je een schroevendraaier of een ander gereedschap nodig hebt en je schuur ziet er ongestructureerd uit. Wat er daarna zal volgen is dat je veel tijd en moeite zal verliezen om je gereedschap te vinden. Je schuur moet je dus netjes en overzichtelijk maken. Aan de andere is het ook goed als je schuur een uniek concept omvat.  Je schuur op een bijzondere manier bouwen kun je doen met Douglas hout. 

 

Waarom voor je schuur?

In je schuur worden er speciale items opgeslagen. Vandaar dat het belangrijk is dat je schuur met stevig materiaal gemaakt wordt. Douglas hout staat vooral bekend om zijn duurzaam karakter. Om exact te zijn valt deze type hout in de duurzaamheidsklasse 3. Concreet betekent dit dat het een levensduur heeft van 10 – 15 jaar. De relatief hoge klassering van deze type is te danken aan de omgeving waarin het groeit. De duurzaamheid van dit hout is verder mede te danken aan het feit dat het kernhout bevat. Als we het over kernhout hebben dan zijn er een aantal voordelen die we kunnen opsommen. Naargelang verhard kernhout zich en bevat het ook nog hars. Door dit aan te geven kan er meteen ook gesteld worden dat een schimmel dit hout nimmer zal kunnen aantasten. 

 

Wat voor uitstraling geeft het?  

Door je schuur met het Douglas type hout te maken, krijg je schuur een unieke vertoning. Omdat Douglas hout gedroogd wordt, ben je gegarandeerd van de stevigheid. Wanneer het om Douglas hout gaat, kun je in de meeste gevallen kiezen uit verschillende soorten. Vind je een meer fijn gezaagde of geschaafde soort goed? De keuze ligt geheel en al aan jou. Het maakt niet uit voor welke soort je kiest, Douglas hout zorgt ervoor dat je schuur er prachtig uit zal zien. Je zult zeker de aandacht trekken met je schuur gemaakt van Douglas hout. 

 

Gebruik Douglas hout

 

Zoals eerder aangeven is de keus voor Douglas hout een duurzame optie. Indien je al lang op zoek ben naar een geschikte soort hout voor het maken van je schuur, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Gebruik Douglas om dit alle voor elkaar te krijgen, je zult er gegarandeerd niet bekaaid ervan af komen.