Ideaal voor nu: een hottub

In deze tijd zijn we tegenwoordig allemaal hartstikke druk. Het is soms lastig om tijd voor ons zelf te vinden. In een houtgestookte hot tub kan je helemaal tot rust komen. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte. Ook is het leuk om met je partner even te genieten van elkaar in het warme water. Je komt helemaal tot rust. In dit artikel vind je meer informatie over een hottub. 

Wat is een hot tub? 

De hottub kent een lange geschiedenis en komt uit gebieden die dicht bij de Noordpool liggen zoals Scandinavië. Scandinavië is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen. Hier is het idee van de hottub dan ook uit voortgekomen. Lang geleden werden er al houten baden gemaakt die verwarmd werden met een houtkachel. Je hebt tegenwoordig ook een hottub kachel die ervoor zorgt dat de hottub warm blijft. Heel letterlijk vertaald betekent hottub ‘warm bad’. Dit warme bad is een buitenbad dat met een interne of externe houtkachel wordt opgestookt naar gemiddeld 37,5 graden.

Waarom een hottub?

Zoals al eerder gezegd is kan je in een hottub heerlijk tot rust komen. Een hottub wordt erg snel warm. Het heeft weinig tot geen elektriciteitsverbruik. Ook zijn hottubs relatief duurzaam, omdat je het water van de hottub kan hergebruiken. Maar het gaat natuurlijk vooral om wat het met je mentale gezondheid doet. Het creëert een moment waarin je even stilstaat, geniet van de stilte of een goed gesprek kan voeren en helemaal tot rust komt. Je geniet niet alleen overdag in een hottub, maar ook tot diep in de nacht blijft het water heerlijk warm. Ook in de winter blijf je warm. Het is voor elk moment geschikt. 

Overige informatie

De opwarm tijd van een hottub verschilt erg. Het is afhankelijk van de grootte van de tub, de isolatie en de sterkte van de kachel. Maar ook de buitentemperatuur heeft invloed. Meestal duurt het maximaal 3 uurtjes op zijn hoogst totdat de hottub volledig opgewarmd is. Ook de prijs van een hottub is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs hangt af van het bedrijf waar je de hottub koopt, de maat, de soort etc. Maar meestal kost een hottub wel rond de 2000 euro op zijn minst. Het is slim om van te voren goed research te doen naar het soort hottub dat je wil. Je hebt namelijk verschillende opties. Schijf van te voren goed op wat je belangrijk vind en laat je adviseren indien mogelijk.  

Zou jij graag een hottub willen?