Toplaag van je laminaat herstellen? Dat kan!

Iedereen heeft weleens iets laten vallen, waardoor er een goede buts in je vloer te zien was. Balen. In veel gevallen is het lastig te herstellen of herstelt het materiaal zich naarmate de tijd verstrijkt. Als je jouw huis vol hebt gelegd met laminaat was dat zeker een goede keuze. Het is een sterk materiaal, makkelijk te leggen en betaalbaar. Alleen kunnen hier natuurlijk altijd lelijke vlekken op zichtbaar worden. Denk aan het laten vallen van je koffie op die drukke ochtend, je glas rode wijn per ongeluk omgooien bij een romantische avond, een vonkje van de open haard op de grond of een lekkage door je raam na die ontzettend heftige regenbui – het is tenslotte herfst.

Herfstweer, lekkage weer

Al deze voorbeelden zullen zeer waarschijnlijk niet op het eerste oog het ergste van de wereld lijken. Maar als je koffiemok op het laminaat is gevallen, kan het de toplaag van het laminaat beschadigen. Als deze toplaag een scheurtje heeft, dan kan het HDF, waarvan laminaat gemaakt is, beschadigen en door dat scheurtje is het materiaal dan niet meer beschermd tegen vocht. heel ongelukkig als het dan naar binnen regent, je met natte schoenen terug komt van een lange herfstige boswandeling en het water langzaam in je laminaat trekt. Laat je dit te lang gebeuren, kan het laminaat, beschadigd door water, gaan opzwellen en lelijke bobbels vertonen.

Het herstellen van laminaat

Het is dus van belang op tijd de toplaag van het laminaat te herstellen, voordat het vocht en vuil ruimte heeft om haar chaos te creëren. Diverse winkels hebben ze een groot netwerk van vakkundige mensen die jouw laminaat z.s.m. kunnen komen repareren. Hoe dat in zijn werk gaat? De plek van de beschadiging wordt o.a. met harder opgevuld, daarna met de goede kleur afgewerkt en als laatste wordt het stuk nog afgelakt zodat het laminaat zowel weer prachtig hersteld is als een nieuwe toplaag heeft voor de komende jaren! Een fijne bijkomstigheid wanneer je jouw laminaat door vakmensen laat herstellen is dat er over het algemeen een net offerte- en facturatieproces wordt gevolgd, waardoor je de uiteindelijke bon met informatie kan indienen bij jouw verzekering. Meestal wordt het namelijk vergoed! Al met al kan het dus zo opgelost zijn. Niks fijners dan een georganiseerd herstel van kleine ongelukjes, om zo grote gevolgen te voorkomen! Nu kan de herfst toch nog fijn zijn!