Palm oil products zie je overal

Diverse palm oil products zie je voornamelijk terug in verschillende winkels, zoals de supermarkt. Wist je namelijk dat er veel producten die in de supermarkt staan, palmolie bevatten? Denk maar aan boter voor op je brood of chocoladepasta. Palmolie is een plantaardige olie, dit wordt dus in plaats van bijvoorbeeld zonnebloemolie of olijfolie gebruikt voor diverse producten. Ook wordt het gebruikt als frituurolie voor je frietjes of lekkere snacks. Let hier de volgende keer maar eens op als je een product koopt in de supermarkt. Maar naast de diverse palm oil products die je in de supermarkt treft, wordt palmolie ook gebruikt voor bijvoorbeeld biodiesel. 

Wat is palmolie?

Palmolie is een plantaardige olie, die veel gebruikt wordt voor diverse producten die je terugziet in de supermarkt. Deze palm oil products heb je vast en zeker wel eens zien liggen in de schappen, het varieert namelijk heel erg waar de palmolie voor gebruikt wordt. Een voorbeeld van diverse palm oil products zijn: boter voor op brood, sausjes, chips, friet, frituurolie en koekjes. Ook zit palmolie in verschillende schoonmaakmiddelen, dus kijk gerust een keer op een etiket van je schoonmaakmiddel of er palmolie in zit. Ook wordt er nu meer gekeken naar het milieu en kan je tegenwoordig ook met biodiesel rijden, waar dus ook palmolie in zit. Er zijn dus genoeg palm oil products, zonder dat je het zelf door hebt gehad.

Diverse producten bezitten duurzame palmolie

Je ziet vaker dat producten duurzame palmolie bezitten, hierdoor wordt er meer aan het klimaat en het milieu gedacht. Uit onderzoek is gebleken dat 87% van de palmolie die in de Nederlandse voedingsmiddelen zit, nu al duurzame palmolie is. Geweldig! Door duurzame palmolie te gebruiken draag je meteen een steentje bij aan de landbouw in arme landen en de bescherming van de tropische bossen. Als meer bedrijven hun producten bewerken met duurzame palmolie, wordt de kans op ontbossing wereldwijd minimaal.

Duurzame palmolie voor beter milieu

Door samen na te denken over het milieu dragen we een steentje bij aan de armere landen. Bedrijven die palmolie verwerken in hun producten kunnen bijvoorbeeld nadenken om duurzame palmolie te gebruiken in plaats van gewone palmolie, zo dragen zij hun steentje bij. Er zijn namelijk nu al heel veel producten die duurzame palmolie bezitten en de opbrengst van de producten die duurzame palmolie bezitten, of een gedeelte hiervan, gaat naar de kleinere boeren in armere landen. Zo kunnen zij hun werk blijven voortzetten, wat een goed initiatief!